• Menu
  • Menu

Ontdek de wereld van wellness

Wellness staat in Nederland vooral bekend als manier van ontspannen. Bij uitstek in een wellnessresort. Tijdens mijn reizen in het buitenland ben ik erachter gekomen dat het begrip wellness meer betekent. Of totaal iets anders. Terecht werd mij dan ook de vraag gesteld, wat betekent wellness eigenlijk?

Letterlijk is wellness een begrip dat de woorden wellbeing en fitness samenvoegt.

Wellness is overal verschillend. Dat is het antwoord. Letterlijk is wellness een begrip dat de woorden wellbeing en fitness samenvoegt. In Azië gaat wellness veel meer over wellbeing. Je goed voelen. Denk bijvoorbeeld aan massages, yoga, tai chi en mediteren. Voor de Finnen gaat wellness veel meer over de natuur en de inmiddels wereldberoemde – en geliefde – sauna. In Amerika spreken ze veel meer over fitness lijkt wel. Of your wellness. Alsof het een manier is waarop je voor je lichaam zorgt. Daar horen ook medicijnen bij. Of plastisch chirurgie. In alle gevallen hebben de verschillende opvattingen van wellness een gemene deler; de relatie tussen lichaam en geest. Tussen voelen en denken.

monk-7h9a0463

De Zwaluwhoeve was het eerste wellnessresort van Nederland. Voordat het eerste wellnessresort van Nederland een feit was, gingen Nederlands voornamelijk naar de sauna. Dan moet je denken aan een sauna die achter in de tuin staat. Zonder winstoogmerk. Bezoekers waren eerst vrienden, familie en buren. En die betaalden dan een kleine onkostenvergoeding. Langzaam aan kwamen daar tosti’s bij. Voor een vriendelijk prijsje. Veel meer was er niet op het gebied van wellness in Nederland.

Onder de eerste hardcore sauna fanbase van Nederland zaten veel nudisten.

Onder de eerste hardcore sauna fanbase van Nederland zaten veel nudisten. Misschien is  dat wel de reden dat wij in Nederland een cultuur hebben waarbij we naakt naar de sauna gaan. Toen ik vorig jaar tijdens een heerlijke wellnessweek in mijn nakie een Portugees wellnessresort betrad was ik dan ook stom verbaasd. Wtf. Ik was de enige die naakt was! Ik moest badkleding aan. Ik stond zeg maar best wel voor lul.

Wellnessresorts van vandaag de dag zijn eigenlijk meer horecabedrijven.

Wellness gaat naar mijn idee veel verder dan het lichamelijk ontspannen. Wellness gaat over je goed voelen. En daar hoort ook eten bij. Wellnessresorts van vandaag de dag zijn eigenlijk meer horecabedrijven. Er word veel geld verdient met wat je tijdens een dagje wellness besteed aan eten en drinken. Als ik in een wellnessresort ben waar men buiten rookt, waar hamburgers worden gegeten en waar men per se in zijn of haar nakie moet lopen, dan denk ik dat menig nudist helemaal happy is. Maar is het echt wellness? Ik betwijfel het..

Wellness is meer dan zwembaden, zoutbaden en sauna’s, fitness, yoga, meditatie.

Wellness is meer dan zwembaden, zoutbaden en sauna’s, fitness, yoga, meditatie. Werken aan jezelf. En daarmee ook een bijdrage leveren aan je directe omgeving. En wereldwijd doen we het allemaal. Wij gaan op zoek naar die verhalen. Naar die kennis. En dat gaan we met jou delen. En wij hopen dat jij het ook met ons wilt delen. Ik ben benieuwd of we iedereen bij elkaar kunnen brengen. Ik denk dat we allemaal op zoek zijn naar hetzelfde; echt leven. Duurzaam genieten.
slide_002

Wellness Deluxe

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Wellness Deluxe will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.