Natural hotsprings in Japan | Wellness Japan

4 mins read
Start

The strenght of Mother Earth

The world counts more than 7 billion people. Yet somehow, we all have to relax. Wellness Deluxe is intruiged by cultures and traditions worldwide, when it comes down to finding ways to unwind. For example, the Spanish love their well known siesta, in India most thrive on weekly – if not daily – mediations, where in China they use ancient techniques like acupunture to escape daily stress. In Japan, however, they have their Onsen. A relatively unknown tradition at which you can relax in a natural hot spring.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=HOuiI9N5miY[/embedyt]

Japanese bathing

De beste uitleg is zoiets als deze; een onsen (温泉) is een Japanse badgelegenheid met water uit een geiser. Japan is een vulkanisch actief land en er zijn daardoor duizenden onsen verspreid over het hele land. Oorspronkelijk was een onsen een openbaar bad en tegenwoordig hebben ze vooral een aantrekkingskracht op Japanse toeristen.

Een onsen ligt vaak buiten de stad en biedt de mogelijkheid het hectische stadsleven te ontvluchten en gezamenlijk te ontspannen. Afgezien van het feit dat het Japanse wellness ritueel niet refereert naar ‘ons’, kun je wel Onsen met meerdere mensen.

Onsen is een Japanse badmethode die tot wel 1000 jaar terug gaat. Het water is afkomstig van een geiser en hierdoor is het bad goed warm, zo tussen de 35 tot 40 graden. Men gelooft dat het water uit de Onsen een genezende werking hebben door de mineralen die in het water zijn opgelost. Onsen kunnen hierdoor uit meerdere baden bestaan, elk bad met een ander mineraal. De Onsen zijn traditioneel buitenshuis (lees: op straat en toegankelijk voor iedereen) maar worden steeds vaker overdekt.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=V39G6FUQaz8[/embedyt]

Not for washing

De Japanse baden zijn vaak gemaakt van Japanse cipres, marmer of graniet. Ondanks dat Onsen een badplaats biedt is het weliswaar verboden om je in dit geiser water te wassen. Het is daarmee ook heel belangrijk dat iedereen die zich in een Onsen stapt helemaal schoon is. Dat was voor de Europeanen die in de 16e en 17e eeuw Japan bezochten een totaal nieuw ding. Zij namen zelden een bad en de Japanners vonden hen maar vies. Ook moesten de mensen die zich in het ‘heilige’ water stapte geheel naakt zijn en mochten zij enkel een klein handdoekje meenemen.

De afgelopen jaren is er veel veranderd. Naast dat we hopen dat de Europeanen zich iets hygiënischer gedragen is ook het baden in de Onsen veranderd. Tegenwoordig worden veel Onsen bezocht door toeristen en worden ze vaak rond hotels gebouwd, zodat zij zich hier in kunnen baden. Wel

moeten de gebruikers nog steeds geheel naakt en schoon zijn. Er zijn een aantal Onsen waarbij je met je handdoekje het water in mag, deze zijn echter wel moeilijk te vinden. De meeste Onsen worden tegenwoordig ook niet meer door middel van een geiser verwarmd, maar gaat dit gewoon automatisch. Naast dat de Onsen veranderd zijn, zijn ook de Japanners veranderd. Vroeger gingen zij elke dag heen, nu is dit enkel nog een aantal keer per week.

De Onsen zijn niet alleen meer voor de Japanners, maar zijn nu ook daadwerkelijk voor ons; de Westerlingen. Meer weten? Zie hier dan een link met toplocaties om te Onsen volgens TripAdvisor.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Previous Story

Wellness Deluxe Spa Pareltjes

Next Story

What can Egyptians tell us about eternal life?

0 $0.00