Herken een goede personal trainer

Een goede trainer is je beste vriend. Hij haalt het beste in je naar boven. Een goede trainer maakt afspraken over welke persoonlijke doelen jij wilt behalen. Of je dan een klein of groot ego hebt, maakt niet zoveel uit. Wat mij enorm heeft geholpen toen ik voor het eerst met een personal trainer ging trainen was het vertrouwen. Toen ik een jaar of 14 was, ging ik voor het eerst naar de sportschool. Ik zag zoveel verschillende apparaten staan. De één nog ingewikkelder dan de ander. Ik kon mijn enthousiasme niet bedwingen en deed van alles wat. Helemaal fout natuurlijk, maar ik wilde geen flater slaan bij al die grote gespierde kerels. Iets met trots. Toen ik uiteindelijk advies kreeg van een personal trainer werd het trainen niet alleen veel leuker, ik was ook zelfverzekerder en het resultaat was 10 keer beter. Vandaag de dag ben ik zelf een personal trainer en help ik mensen in de sportschool.

”We begeleiden mensen om buiten de comfort zone te groeien.”

In tegenstelling tot wat veel mensen misschien denken, als personal trainer tel je niet alleen af bij push-ups. We begeleiden mensen om buiten de comfort zone te groeien. Bij deze 4 kenmerken waar je op kunt letten bij het kiezen van een, naar mijn idee, goede personal trainer;

Kennis van zaken
Het belangrijkste punt van een trainer is natuurlijk dat de trainer kennis van zaken heeft. Een goede trainer is op de wel onderlegd op het gebied van fysiologie, anatomie en trainingsopbouw. Al deze kennis is nodig om goed  te begeleiden. Vraag dus naar wat jouw trainer heeft geleerd.

”Ieder lichaam is nou eenmaal anders.”

Inlevingsvermogen
Naast kennis is nog een ander punt van cruciaal belang.  Een trainer moet zich kunnen inleven in jouw situatie en het niveau dat je aankunt. Of je nu een beginner bent of zelf al vele jaren trainingservaring hebt, de trainer moet mee kunnen schakelen, op jouw niveau. Want alleen dan kun je samen resultaten boeken. Ieder lichaam is nou eenmaal anders.

De funfactor
Trainen moet ook gewoon gezellig en leuk zijn. Vind ik heel belangrijk. Natuurlijk, om resultaten met trainen te behalen is het belangrijk dat je hard traint, en soms de grenzen opzoekt van uw belastbaarheid. Groeien gebeurt buiten de comfort zone, zeggen ze wel eens. Trainen gaat nog altijd het beste in een gezellige omgeving met een positieve vibe. Dus een goede trainer zorg ervoor dat jij op je gemak bent. Veel lachen dus. Goed voor de buikspieren.

”Kijk dus of je een klik hebt.”

Resultaten
Trainen en resultaten behalen lijkt in eerste instantie een fysiek gebeuren. Toch valt en staat bijna alles met een positieve en goede psychische staat. Misschien wel het meest ondergewaardeerd is de capaciteit van de trainer om interesse te tonen in uw leven. Ben je druk op je werk? Hoe gaat het privé? Wat gaat er door jouw hoofd op maandagmorgen? Alleen wanneer de trainer echt geïnteresseerd is in jou als persoon, ontstaat er dat speciale extra beetje. Kijk dus of je een klik hebt.

miquel

Wellness Deluxe

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *