• Menu
  • Menu

Handig; meditatie apps!

We zijn vaak druk genoeg. Met van alles en nog wat. We zijn 80% van onze tijd (of meer) online bereikbaar. We hebben een carrière die tijd vergt, een gezin, een partner en last but not least heb je vaak zelf nog een aantal dingen waar je aan moet werken. Mediteren kan je helpen om alles even vanuit een “Eagle Vision” te bekijken. Wat ben ik aan het doen, waarom en hoe kan ik het beter doen. Bij deze 5 meditatie apps die je op weg helpen. Lekker zen enzo.

Een van de voorwaarden voor een goed overwogen keuze kan rust zijn. Rust voor jezelf. Ook al leven we in een drukke maatschappij. Technologie maakt alles – dus ook het nemen van rust – allemaal net ietsje makkelijker. Bij deze geven we je 5 suggesties voor apps, die jou kunnen helpen bij het mediteren.

mindfullness-app

The Mindfulness App
Het zweedse duo Martin Wikfalk en Magnus Fridh ontwikkelen samen online
meditatie tools. De Mindfullness App help je om te ontspannen, door muziek en aanwijzingen. Je kunt daarbij ook aangeven hoe lang je wilt mediteren (van 3 minuten tot aan 30 minuten). Heb je een hekel aan de begeleidende stem? Dan kies je bij deze app eenvoudig voor een andere stem of geluid. De app is te downloaden in de appstore en kost ongeveer €3,99.

Omvanaomvana_-_meditation_for_everyone_on_the_app_store
Omvana is ideaal voor Apple gebruikers, want deze app maakt een koppeling met de Apple Healthkit. Op basis van jouw stressniveaus, kun je een meditatie kiezen die bij je past. Als het aan de mannen van Omvana ligt, dan zijn zij de nummer 1 app als het gaat om g
eluk in je leven. De app helpt je niet alleen bij het mediteren, maar ook bij het focussen, ontspannen en tot rust komen gedurende de week. Deze app gaat verder dan begeleidende meditatie lessen, want de app beschikt ook over inspirerende tracks en zelfs poëzie. Downloaden en proberen kan via deze link.

Deepak Chopra and Oprameditationappoprah_large
Oprah kan inmiddels niet meer zonder; mindfulness. Of we Oprah moeten geloven? Geen idee. In samenwerking met meditatie fenomeen Deepak Chopra lanceerde Oprah in 2013 de “21-Day Meditation Experience, with Oprah and Deepak Chopra. Chopra word steeds vaker benadert voor samenwerkingen. Zelfs door Apple. De gesprekken tussen Deepak Chopra en Oprah Winfrey geven een goede introductie van de mogelijkheden die “meer bewustzijn” met zich
meebrengen. Gedurende 21 dagen kun je met ze meedoen. Inmiddels telt de app al 4.1 miljoen gebruikers, wereldwijd. Proberen kan hier.

headspaceHeadspace
Headspace leert jou in 10 minuten hoe je kunt mediteren. Deze app heeft een buddy systeem, waardoor het makkelijker wordt om je vooruitgang te zien. Je buddy helpt je herinneren en samen kun je vooruitgang vieren. Volgens de ontwikkelaar van deze app, Andy Puddicombe zijn we niet meer volledig aanwezig in de wereld waar we in leven. “Meditatie is het bekend en gewend raken met het huidige moment”. Downloaden kan hier of in de app store.

Buddhifybuddhify
Buddhify lijkt erg op de eerder genoemde apps. De app start aan de hand van het moment waarop jij je bevindt. Ben je net wakker? Kun je niet slapen? Ben je aan het wachten op de trein of ben je ziek? Deze app vertelt je precies wat voor meditatie je op welk moment kunt doen. De app heeft ongeveer 80 verschillende guided meditations. En zoals ze het zelf zeggen “allemaal voor de prijs van een kopje koffie, zonder verrassingen achteraf”. Downloaden kan via de App store of Google play.

Heb jij nog goede tips? Laat dan zeker een comment achter. Want je weet, caring is sharing…

Wellness Deluxe

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Wellness Deluxe will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.