• Menu
  • Menu

Echte ridder laat zich verwennen in de Rode Zee

Egypte, het land van piramides en zand. En geschiedenis. Heel veel geschiedenis. Op nog geen 4 uurtjes vliegen vanaf Amsterdam. Wereldstad Caïro herinnert aan de vele handelaars die hier vroeger samen kwamen. Handelaars uit Afrika. Maar ook uit het Midden-oosten. Egypte ligt in Afrika. Tegelijkertijd doet het meer denken aan het Midden-oosten. Egypte is een combinatie van de twee. Je ziet het aan de kleine dingen. Kleurrijke Afrikaanse vogels die langs de Nijl fladderen. Mannen met gewaden. Een waterpijp op iedere hoek van de straat. Cliché, maar het beeld klopt. Caïro bruist van de energie.

Wellness in Egypte
Auto’s toeteren en suggereren dat iedereen haast heeft. Maar niks is minder waar, in Cairo gaat alles op een rustig tempo. Mannen in oosterse gewaden die elkaar opzoeken op de straathoek , kleine buurtwinkels die nooit lijken te gaan sluiten en theetentjes, heel veel theetentjes. De Egyptenaren zijn een trots volk. Dat merk je aan alles. Niet zo gek, want als je de geschiedenisboeken moet geloven (en dat doen we) dan was Egypte het thuis van één van de meest indrukwekkendste beschavingen ter wereld. Er ligt zoveel kennis in de stad Cairo, maar ook verspreid door het land Egypte. De oude Egyptenaren hadden veel kennis. Over het leven. Maar ook over het lichaam. Voor Wellness Deluxe zijn we op zoek gegaan naar wat de oude Egyptenaren nog weten. Op wat voor manier zorgen de Egyptenaren voor lichaam en geest?

”De Egyptenaren geloven dat het water uit de Rode Zee het lichaam voorziet van de nodige mineralen en vitaminen.”

Cascades Spa Thalasso in Hurghada
Aan de Rode Zee (in Hurghada) vind je de Cascades Spa; een ietwat verborgen wellness resort dat vooral comfort uitstraalt. De spa is op een rustig gebied gelegen, waar het lijkt alsof de tijd even heeft stil gestaan.  Deze locatie is niet voor niets gekozen, want dagelijks wordt het zeezout uit de Rode Zee gebruikt in één van de grootste thalasso’s ter wereld. De Egyptenaren geloven dat het water uit de Rode Zee het lichaam voorziet van de nodige mineralen en vitaminen. Daarnaast zorgt het water ervoor dat je lichaam ontspant en herstelt.

Wellness Deluxe

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Wellness Deluxe will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.